Missatge de la Assemblea de Joves de Deba a la joventut d’Euskal Herria: del Donbass NO PASSARAN !

Salutacions,

Avui, la Debako Gazte Asanblada (Assemblea de la Joventut de Deba) ens ajuntem, a causa dels esdeveniments ocorreguts a Donbass, amb intenció de transmetre el nostre missatge a la joventut d’Euskal Herria.

Com sabreu, fa uns quants mesos la plaça de Maidan de Kíev es va omplir de gent amb intenció de protestar contra el govern. Aquestes protestes van deixar clar que la societat ucraïnesa estava dividida, i avui dia ho segueix estant. En aquestes protestes les forces de dretes i feixistes van tenir gran protagonisme entre els manifestants. Aquestes forces atacaven qualsevol moviment d’esquerres i van fer caure el govern mitjançant un cop d’estat. Aquest nou govern va ser conformat per forces ultra-nacionalistes ucraïneses, amb el suport dels neonazis. Això deixa clar que el feixisme té una presència real en l’Europa actual. Clar exemple d’això és, l’atac del “Pravy Sektor” dels neonazis ucraïnesos a una casa sindical d’Odessa en què van morir unes 50 persones.

Davant això, la societat de Donbass va començar a mobilitzar-se fent front a les forces feixistes-neonazis del territori i creant dues
repúbliques populars: les Repúbliques populars de Donetsk i Lugansk. Encara que els mass media ens intentin vendre un conflicte entre ucraïnesos i pro-russos, i fins en algunes ocasions entre demòcrates ucraïnesos i separatistes terroristes russos, nosaltres tenim clar que ens trobem davant d’una guerra civil on el poble treballador de Donbass s’ha alçat en defensa dels seus drets i en contra del
feixisme, i al costat d’això a favor del dret a decidir i a un canvi del model social.

En aquest moment el govern ucraïnès continua bombardejant les ciutats de Donbass. La informació que existeix és confusa, però el que està clar és que hi ha milers de víctimes civils i més de 730.000 refugiats a Rússia.

Davant d’aquest genocidi, des de la DGA, en col•laboració amb el Comitè Euskal Herria-Donbas, vol denunciar públicament la situació que estan patint a les repúbliques populars.

En resposta a aquesta situació, el grup italià Banda Bassotti (com ja va fer a Nicaragua, El Salvador i Palestina), ha organitzat una
caravana antifeixista per a finals de setembre, en què a més de la seva música portaran ajuda humanitària i econòmica als campaments de refugiats. Al costat d’ells, també aniran diverses persones d’Euskal Herria a la Brigada Basca que s’ha constituït. A més d’això, hi ha un compte corrent perquè tothom qui vulgui pugui fer una aportació econòmica.

Per tant, la Debako Gazte Asanblada, en conseqüència amb el seu caràcter internacionalista, es solidaritza amb la caravana
antifeixista, i convidem a tots els Gaztetxes i Gazte Asanbladas d’Euskal Herria a que s’adhereixin a la caravana i a que expressin la
seva solidaritat amb Donbass.

Una forta abraçada des de Euskal Herria a Donbass.
Ez dira pasako! NO PASSARAN!!!

deba-prentsa

deba-prentsa2

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *